Az integrált online ügyviteli rendszer. Aktuális verzió: 2.4.008

Küzdjünk a spamek ellen!

Utoljára módosítva: 2014.04.16. 12:55:44
b90001a3e241d3200242ce9d36beb747.jpg
Lévén, hogy levelezőszervereket is működtetünk, felmerült a nagy klasszikus probléma: hogyan szabaduljunk meg a szűnni nem akaró kéretlen levelek ezreitől? Pár hónapos elemzés és munka után megszületett az a megoldás, amely most már 99,8%-os hatékonysággal végez a betolakodó spamekkel.
A kéretlen levelek elfogására spamassassin-t használunk. Nagyon hatékony, viszont még jobbá tehető, ha minél több spamet tanul meg. Mi összegyűjtjük az általunk elfogottakat, és közkinccsé tesszük. Amennyiben levelezőszervere van, az alábbi szkript segítségével automatizálhatja a spamassassin tanítását:

#!/bin/bash
spamfile=spam--`date '+%Y-%m-%d'`.gz
spamfile_unpacked=spam--`date '+%Y-%m-%d'`
wget http://artinvoice.hu/spams/$spamfile
gunzip $spamfile
sa-learn --mbox --spam --progress $spamfile_unpacked
/etc/init.d/spamassassin condrestart
rm -rf $spamfile $spamfile_unpacked
exit 0

Bevezettünk egy robotot, ami sikeresen átment a teszteken. Ha van ideje és kedve segíteni, örömmel vesszük. Mit várunk öntől? Spameket, jó sokat!

Ha elfog egy spamet, akkor csatolja egy levélbe (.eml formátumban) - ismétlem: csatolja, ne továbbítsa, akár többet is egyszerre, és küldje el a spamreport@artinvoice.hu címre. Ennyi az egész. Az elküldött levélből a robot kihámozza a csatolt spameket, és megtanulja őket. Minél többet lát, annál okosabb lesz. NEM KELL FÉLNIE, a küldő címét nem jegyzi meg a rendszer, miután kiolvassa a spameket, törli nyomtalanul a levelet.

Köszönjük az együttműködést!